6 Mart 2015 Cuma

HEPİMİZ İÇİN BÖBREK SAĞLIĞI



Uluslararası Nefroloji Derneği (ISN) ve Uluslar arası Böbrek Vakıfları Federasyonu işbirliği içinde her yıl Mart ayının ikinci Perşembe gününü Dünya Böbrek Günü olarak düzenlemeye karar vermişlerdir. İlk işlenen tema; “Böbrek Hastalıklarının Erken Teşhis ve Tedavisi”, 2.’si “Böbreklerimizi Tanıyalım”, 3’sü “Olağanüstü Böbrekler”di. 4.’sü “Tansiyonunuzu Kontrol Altında Tutun”du. 5.si “ Diyabet ve Böbrek”ti. 6.’sı ise “Böbreklerini Koru, Kalbini Kurtar”, 7.’si “Hayatlar Kazanmak için Organlarını Bağışla” idi. 8. Dünya Böbrek Günü’nün ana teması “Akut Böbrek Yetmezliğine Son” adını taşımaktaydı. 9. Dünya Böbrek Günü’nün ana konusu ise “Yaşlılık ve Kronik Böbrek Hastalığı” idi. 10. Dünya Böbrek Günü’nün ana konusu ise “Hepimiz için Böbrek Sağlığı”dır. 

HEPİMİZ İÇİN BÖBREK SAĞLIĞI

Böbrekler vücudun en önemli organlarından ikisidir. Kandan atık ürünlerin süzülüp temizlenmesinden ve sıvı fazlasının idrar şeklinde atılmasından sorumludurlar. Böbrekler, aynı zamanda kan basıncının düzenlenmesi, yeni kırmızı kan hücrelerinin yapılması ve kemiklerin sağlıklı olmasında da yardımcıdırlar. Böbrekler, kalp ve kan damarlarından oluşan ve vücudun her yerine ulaşan dolaşımın önemli bir parçasıdır. 
Bizler de Ufuk Üniversitesi ve Anadolu Böbrek Vakfı olarak hepimiz için son derece önemli olan böbreklerimize ve böbrek sağlığına dikkat çekmek amacı ile toplumumuzun bilgi düzeyini ve durumunu saptamak için bu anket formlarını hazırladık. İçtenlikle dolduracağınızı ümit ediyor, sağlıklı günler diliyoruz.

YAŞAMANIN GÜZEL, YAŞATABİLMENİN İSE ONDAN DAHA GÜZEL BİR DUYGU OLDUĞUNA İNANIYORUZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder