19 Nisan 2014 Cumartesi

Yurt İçi Staj Değişimi 2014 Başvuruları




Türk Tıp Öğrencileri Birliğinin çalışma kollarından biri olan Staj Değişimi Alt Kolu, Türkiye ve Dünya'dan birçok tıp fakültesi öğrencisine kendi fakültelerinin dışında Dünya'nın her yerinden 100'ü aşkın ülkede staj görme imkanı sunmaktadır. Böylelikle tıp öğrencilerinin hem bulundukları üniversite, şehir, ülkelerinin yanı sıra yeni yerler keşfetmelerini ve hem medikal hem kültürel deneyimler kazanmalarını amaçlar. Bunun sonucunda vizyonu geniş ve deneyimli hekimler yetiştirmeye katkı sağlar.
Yurt içi staj değişimi, bu sene 3.'sü gerçekleştirilen ve her dönemden tıp öğrencisine hitap eden bir değişim programıdır. Yaz aylarında gerçekleştirilen bu program, yazını verimli geçirmek isteyen, istedikleri tıp fakültesinde diledikleri bölümde staj imkanı görmek isteyen, uzmanlık yapmak istedikleri hastaneyi yakından tanıma imkanı sunan aynı zamanda da yurt dışı staj değişimine katılamayan tıp öğrencileri için ideal bir programdır.
Bu sene yurt içi staj değişiminde geçen senelerden farklı olarak, değişime başvuran öğrencilerin başvurularının değerlendirilmesi sırasında belirli kriterler kullanılarak puanlama yoluna gidilmiştir. Bunun amacı staj değişimine daha yeterli, akademik olarak değişimi önemseyen ve staj hakkında ön bilgi sahibi öğrencilerin seçilebilmesi olmuştur. Bu puanlama sisteminin kriterleri ise;
  1. Not ortalaması: Başvuru yapan her öğrencinin not ortalaması kendi fakültesi içinde değerlendirilerek not ortalaması en yüksek olandan en düşük olana doğru azalarak başvuru puanı oluşturulur. (2 puan)
  2. Bir üst dönem stajı seçmek: Bitirdiğiniz dönemden bir üst dönemin stajını seçerseniz başvuru puanı verilir. (2 puan)
  3. TurkMSIC etkinliklerine katılmak: Oyuncak ayı hastanesi, TurkMSIC sempozyumu gibi etkinliklere katılan öğrencilerin en çok katılandan en az katılana doğru orantılı azalan başvuru puanı oluşturulur. (2 puan)
  4. Daha önce yurt içi ve yurt dışı değişimlere katılmamış olmak: Daha önce değişime katılmayanlara başvuru puanı verilir. (3 puan)
  5. Üst Dönem Önceliği: Başvuru yapan dönemlerin en üst dönemden en alt döneme doğru azalarak başvuru puanı oluşturulur. (3 puan)
Bu kriterlerin sonucunda toplam 12 puan üzerinden puanınız oluşturulur. Ve genel başvuru puanı elde edilerek yaptığınız tercihlere yerleşme puan üzerinden olur.
Siz de bu değişimde yer almak ve muhteşem bir yaz geçirip hem de meslek adına güzel deneyimler kazanmak istersiniz Yurt İçi Staj Değişimi Başvuru Tarihlerini kesinlikle kaçırmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder